Doświadczenie przemysłowe
- Zakład przetwórstwa krewetek RESKO Hands Peeled in Europe,
Umowa o współpracy B+R w 2018 – 2020, Efekt: Opracowanie składu i metody produkcji nowych solanek do krewetek w celu wydłużenia daty do spożycia i jakości produktu gotowego, technologia wprowadzona w zakładzie, produkty są sprzedawane w Polsce i zagranicą. - “ZGODA” sp. z o.o Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Artykułów Spożywczych, Kołobrzeg
Staż naukowy w zakładzie produkującym marynaty śledziowe, grudzień 2013.
Przeprowadzenie badań przedwdrożeniowych Technologii wysokiej wydajności marynowania ryb, 2014-2015.
- Lucky Union Foods-Euro, Goleniów
Staż naukowy w zakładzie przetwórstwa surimi, Dział Jakości i Kontroli oraz Dział Badań i Rozwoju, wrzesień - listopad 2011.
Optymalizacja zastosowania handlowych preparatów transglutaminazy do specyfiki surowca i wdrożenie wyników badań w celu poprawy tekstury gotowych wyrobów z surimi; rozwiązanie wdrożone; wyniki przedstawione na konferencji
Optymalizacja temperatury utrwalania paluszków krabowych z surimi w celu obniżenia wycieku wody i podniesienia jakości gotowego produktu pakowanego próżniowo; rozwiązanie wdrożone - Piszą o nas:
- "Konkurencja dla łososia z Norwegii" [w:] Rzeczpospolita
- "ZUT w innowacyjnej czołówce" [w:] Świat Biznesu - magazyn gospodarczy Pomorza Zachodniego, strona 15
- Pierwsze sukcesy w realizacji projektu „Inkubator Innowacyjności”, RCIiTT
- "Projekt Stażowy ZUT – wsparcie współpracy nauki i biznesu", [w:] szczecinbiznes.pl