Doświadczenie akademickie

  • Ekspert w projekcie „Partnerstwo na rzecz kształcenia zawodowego. Etap 1: Forum partnerów społecznych”, 2016-2017 Warszawa, Ośrodek Rozwoju Edukacji.
  • Członek Institute of Food Technologists (no. 01039573), Chicago, USA, od 2016.
  • Członek komisji bloku technologia żywności podczas etapu okręgowego XL Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, Pyrzyce, 22 kwietnia 2016, nr powołania SDS-11/1303/2016.
  • Recenzent od 2015: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences (czasopismo z IF).
  • Opracowanie podstawy programowej kształcenia w zawodzie Przetwórca Ryb na wniosek Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Warszawa 12-13 marca 2015, Krajowy Ośrodek Wspierania Edukacji Zawodowej i Ustawicznej.
  • Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Warszawa, od 2013.
  • Editorial Board Member, Review Editor od 2013: International Journal of Nutrition and Food Science, Science Publishing Group (USA).
  • Handling Editor od 2013: Journal of Coastal Development, OMICS Group.
  • Opiekun Studenckiego Koła Naukowego Technologii Rybnej i Enzymów, w Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym, od 2012.
  • Opiekun trzymiesięcznego stażu pracownika Działu Badań i Rozwoju z zakładu przetwórstwa surimi Lucky Union Foods Euro, Poland, 2011.
  • Webmaster strony internetowej Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa, 2010-2015.
  • Recenzent dla czasopism: 

    Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria
    Archives of Polish Fisheries
    Biosensors Journal
    Electronic Journal of Polish Agricultural Universities
    Food Chemistry
    Food Science and Technology International
    Innovative Food Science & Emerging Technologies
    International Journal of Nutrition and Food Science
    Journal of Aquatic Food Product Technology
    Journal of Coastal Development
    Journal of Food Process Engineering
    Journal of Food Quality
    Journal of Nutritional Health & Food Science
    Journal of the Science of Food and Agriculture
    Membrane Water Treatment, An International Journal
    Nauka Przyroda Technologie. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
    PLOS
    Polish Journal of Food and Nutrition Sciences